Trajectòria

Pro Musica Chorus de Sóller és una entitat musical amb una llarga trajectòria.  Fundada per D. Joan Mateu amb el nom de “Coral Polifònica de Sóller”, en 1982 canvia el seu nom per l’actual obrint una etapa en la què es treballa un repertori centrat sobre tot en composicions romàntiques i impressionistes. D’aquesta època és la participació en la primera edició del Festival de Música de Bunyola.

Des de l’any 1986 fins a 1993 es fa càrrec de la direcció Carles Ponsetí, alhora director del “Cor de Cambra Studium”. En aquest període el cor desenvolupa una important tasca musical que li permet estudiar i donar a conèixer un gran nombre d’obres infreqüents del repertori coral, comprenent els diferents estils interpretatius que van del Renaixement fins al segle XX. En 1994 el músic i tenor Antoni Aragón assumeix la direcció  continuant amb la mateixa línia i dinàmica de feina marcades pel seu antecessor, alhora que s’inclouen en el repertori peces de caràcter folklòric i popular de les illes i d’arreu del món. Posteriorment Tomeu Bibiloni n’és el director fins l’agost de l’any 2000.

Durant tots aquests anys s’ha desplegat una gran activitat musical concretada en un ampli repertori de concerts tant a capella com també amb acompanyament orquestral la qual cosa ha permès interpretar l’obra d’autors tan variats en èpoques i estils com Vivaldi, Rheinberger, Haendel, Mozart, Bach, Fauré, Mendelssohn, Pergolesi… Va col·laborar durant anys amb la “Jove Orquestra Simfònica de Balears”, també en els Cicles Quaresmals de Cant Coral, en la celebració de la Diada del Turista i altres esdeveniments de caire popular, oferint actuacions arreu de l’illa, a més de participar com a membre de les activitats que organitza la Federació de Corals de Mallorca.

En l’actualitat i des de l’any 2000 el director del cor és el jove músic i pedagog musical Pep Alarcón.

D’aquesta darrera etapa de “Pro Musica Chorus” cal destacar la participació durant l’agost de 2003 en el Festival “Bayeux Chante l’Europe” a Normandia, França, en què, a més d’oferir tres concerts com a representant d’Espanya, cantà amb la resta de cors europeus i l’”Orquestra Simfònica de Bayeux” la Messa di Gloria de Puccini i l’ Stabat Mater de Verdi.

El mateix any va ser convidat en representació de les Illes Balears a la V Bienal de Música Polifónica Tradicional y Popular celebrada a Cangas de Onís (Astúries).

En l’estiu de 2004 efectuà una gira pel nord d’Alemanya oferint concerts a Hitfield, Ashausen i Hamburg amb un gran èxit de crítica i públic.

En Nadal de 2007 interpretà en 2 ocasions la Missa de la Coronació de Mozart i en 2008 oferí una selecció de cors del Messies de Haendel.

El 2009 amb motiu d’un intercanvi amb el cor “Cadenza de Ciutadella” de Menorca actuà en aquesta ciutat i al santuari del Toro. Aquest mateix curs cantà en quatre ocasions  l’Oratori de Nadal de Saint-Säens en la seva versió íntegra per a solistes, cor i orquestra.

Desde l’any 2010 ha interpretat en 7 ocasions el Carmina Burana de Carl Orff.

Ha col·laborat amb l’orquestra “Karlsruher Kammerensemble” en les dues ocasions que ha visitat Mallorca (2007 i 2009) oferint concerts a Sóller, Felanitx i Deià amb obres de Vivaldi, Mozart, Bach i Mendelssohn; col·laboració que ha continuat en l’estiu de 2010, aquesta vegada en terres alemanyes, on interpretaren el Requiem de Rutter i les Maitines de Nuestra senyora de Guadalupe d’Ignacio de Jerusalem, obra representativa del barroc mexicà. Amb aquest mateix programa, actuaren també a Wissembourg, poble medieval de l’Alsacià francesa. A més aquesta col.laboració continuà en el juny de 2011 interpretant el Magnificat de John Rutter a Sóller i a Calvià, en un macro concert juntament amb 3 cors més de l’illa de Mallorca, i l’esmentada orquestra, sota la direcció de Fernando Marina i en el mes d’agost del 2012, Pro Musica Chorus de Sóller visità Berlín per intepretar el Magnificat de Rutter.

En el mes de maig del 2012 participà en la interpretació de la Passió segons Sant Joan participativa promoguda per “la Caixa”. Obra que tornarà a interpretar a l’abril de 2014, en el teatre principal de Palma i a l’Auditori de Manacor.

En el juliol del 2012, PMC participà en el concurs coral “IV premis de Sant Feliu” a Llubí on s’emportà el premi a millor cor i els reconeixements a millor director i millor interpretació d’obra popular mallorquina.

Dins el 2013 ha cantat la cantata Alexander Nevsky de S.Prokoviev en dues ocasions i el Magnificat de Rutter juntament amb l’orquestra simfònica del conservatori professional de Mallorca, a més d’organitzar el I Cicle de concerts d’estiu al Port de Sóller amb un repertori format per havaneres i música popular.

Cal destacar el primer enregistrament durant la tardor del 2013. Sota el títol “Estacions” el disc fa una passejada musical per les estacions de l’any.

Dins el 2014 ha oferit varis concerts benèfics per a diferents ONG com Mallorca sense fam o Aspanob.

Actualment “Pro Musica Chorus” està compost per una quarentena de veus equilibradament repartides en cada corda, i els seus membres comparteixen el seu interès per la música i la experiència en el cant coral.

www.000webhost.com